Monday, July 24, 2017

Cara dapatkan balik duit anda setiap kali top up


Salam Readership. Percaya atau tidak sebenarnya setiap kali korang top up ke mana-mana nombor, korang sebenarnya berhak mendapat mendapat balik duit atau cashback. Serius tak tipu, actually baru tahu juga dalam petengahan tahun ni. Dan apa bila tahu caranya, wahh memang amat berbaloi.

Cara dia dengan melalui website Shopback. Kalau korang belum tahu lagi, shopback merupakan website pengantara antara website online shopping lain untuk mendapatkan cashback setiap kali korang shopping. Sebenarnya tak nak intro banyak pasal Shopback, sebab shopback very well known dalam kebanyakan blog. Korang google je mesti ada sebut kelebihan tentang Shopback. 

Cuma kali ni Miela focus cara nak dapatkan cashback setiap kali kita top up sebabnya top up benda yang kita selalui buat. Macam rugi pula kalau kita tak dapat balik cashback setiap kali kita topup.

1. Mula-mula perlu daftar akaun Shopback. Yang menariknya anda akan dapat RM5  terus ke akaun anda. Cuma nak up lagi kena selalu shopping dengan Shopback la.

2. Lepas dah daftar akaun Shopback klik Mobile Reload akan keluar macam bawah ni


2. Pilih mana-mana telco yang anda ingin top up. Sebagai contoh Hotlink.

3. Tekan shop now dan terus direct ke Lazada. Kalau boleh ada akaun Lazada senang sikit korang nak shopping.

4. Klik buy now untuk  nilai yang korang nak reload. Contonya RM10. Then add to chart dan checkout.



5. Ini paling penting. Pastikan nombor yang anda ingin top upkan tu betul. Alamat tu korang ignore kan sebab dia takkan top up melalui post. Tapi pastikan pilih alamat yang ada nombor telefon betul macam dalam kotak merah di bawah tu. Kalau tak, korang kena edit tukar nombr telefon yang lain.


6. Continue dan buat payment macam biasa. Lupa nak bagitahu kalau top up melalui lazada ni dia masuk agak lambat sikit. Paling lambat pun sehari. So jangan expect top up terus masuk.

7. Tunggu email dari cashback untuk sahkan transaction korang tu. 

8. Ini adalah contoh cashback yang Miela pernah dapat. Yang kotak merah cahsback hasil daripada top up melalui Shopback


9. Nak bagi mudah faham nilai cashback dapat daripada kita toup:

Top up RM30 dapat RM1.05
Top up RM20 dapat RM0.07
Top up RM10 dapat RM0.35

10. Lagi satu masa untuk redeemable dia ambik masa 3 bulan tak silap. Setiap kali baru habis top up akan masuk bahagian pending. Then bila habis tempoh pending terus masuk ke bahagian redemamble.


Nilai  nak redeem duit cashback hanyalah RM10. Bayaran boleh terus masuk ke akaun bank. Inilah cara satu nak jana pendapatan shopback. Sebenarnya banyak lagi kegunaan shopback selain top up. Kalau boleh apa sahaja barang cuba maksimumkaan beli barang melalui online andai kata harga barang dalam online tu murah. Macam contoh tadilah top up. Takda kan orang jual top up yang lebih murah selain daripada Shopback?. Jadi rajin-rajinlah shopping melaui Shopback.

No comments:

Post a Comment