Tuesday, June 07, 2016

Dapatkan icon MENARIK di Flaticon


Salam Readership. Alhamdulilah hari ni sudah dua hari kita berpuasa. Maka dah dua hari puasa di perantauan. Huhu okay dah biasa, dah 2 tahun puasa di perantauan ni. Hati hakak ni kan sado, kuikui. Okay dah dah, move next topic please. Untuk entry kali ni nak recommended korang satu website yang sediakan icon-icon yang menarik.


Jawapannya di Flaticon

Selalunya kalau nak buat poster atau design selalu cari icon kat Freepik. Tapi sekarang Flaticon lagi mudah. Sebab Flaticon menyediakan beribu-ribu design icon yang menarik. Malah menyediakan icon pelbagai format png, psd svg ke jadi lagi mudah. 


Tekan format yang kita nak, kemudian pilih pixel *jika ada*. Pastu tekan free download yer


Perasan dak icon contact facebook, twitter dan instagram kat sidebar blog Miela tu dah berubah?. Semuanya ambil dari Flaticon. Lepas ni nak edit poster, nak guna macam-macam icon pun boleh ambik icon dekat situ. Sama jugak nak design blog pun boleh ambik icon di flaticon. Harap dengan pengkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu korang dalam aktiviti mendesign ni. 

Website: Flaticon.com


p/s: Ladya Shops dah keluarkan koleksi sempena hari raya. Boleh usya disini.


1 comment: