Thursday, June 06, 2013

Setahun berlalu dan inilah hasilnya

Salam readership. Setelah result pspm  asyik tangguh tangguh dan tangguh akhirnya tahu juga result pada hari ini. Teringat pula kenangan kat matrik sementara tunggu result sem 1 ada rumours cakap kalau elaun tak masuk kena tendang. Boleh diterima akal, yelah kalau kena tendang buat apa nak masukkan elaun kat student lagi?. Lagipun masakan pokok tak bergoyang kalau tak ada angin?.

Waa Miela terus pergi ke mesin atm nak check duit elaun masuk ke tak, nasib baik masuk. Kalau tak masuk, tak ke sedih?. Giler baq hang, student beratur panjang macam kereta api depan mesin atm kononya nak check duit. Eh check duit ke check result ni?.  Siyes bila teringat balik, memang kelakar. Boleh pulak, dorang percaya bulat-bulat termasuklah aku, hahaha. Ada tak dapat elaun, menangis-nangis ingat kena tendang. Last-last langsung tak betul khabar angin tersebut.

Khabar angin yang telah meng'ayam' pelajar KMPk pada suatu masa dahulu

Sekarang pula result pspm 2 pun ada konteversi, mula-mula cakap semalam keluar pukul 10. Lepaih tu pulak cakap petang semalam. Dan tanggguh punya tangguh *tak larat nak cerita pasal tangguh ni . Terima satu massage, masa tu Miela tengah buat aiskrim homemade. Result dah boleh check pakai fon. Terus taip . MOE MAK <no kad pengenalan> hantar ke 15888Dapat massage maka terjawablah segala resah gelisa pasal result ni. Tadi baru jap-jap tadi dah boleh check pakai online kononya pukul 4 boleh check -_- .

Setelah setahun Miela study di matrik, inilah hasilnya. Selama ni Miela dok cerita kehidupan di matrik kan?. Yang hampa ingat matrik ni susah. Miela asal tak basic akaun, ekonomi dan bisnes. Alhamdulilah boleh bawa walaupun dulu macam nak keluar balik je. Tentang result ni pula, erm kecewa sikit result sem 2 menurun gara-gara ekonomi kalau tak mungkin pointer mungkin sama dengan sem 1. BI dengan Math tak boleh nak kata, dah takat tu ja ceq boleh. Maklumlah cheq lemah sikit bab-bab cakap orang putih dan mengira sampai pecah otak. Tapi, syukur alhamdulilah atas result Miela dapat. Terima kasih tak terhingga kepada ibu bapa, pesnyarah dan kawan-kawan kerana sudi membantu menberi semangat dan tunjuk ajar kepada saya.

No comments:

Post a Comment